Search
Close this search box.
۱۰ دقیقه

5 / 5. 1

اختلال نعوظ چیست؟

اختلال نعوظ چیست؟

آنچه می خوانید...

یکی از ناتوانی های جنسی در آقایان که به طور معمول در مردانی که آلت آن ها نمی تواند به نعوظ برسد یا اینکه در همین حالت باقی می ماند اختلال نعوظ می باشد که منجر به اختلال در برقراری رابطه جنسی و آزار شریک جنسی خواهد شد. و امکان بروز این مشکل در تمامی سنین وجود داشته و با افزایش سن نیز احتمالش بالاتر خواهد رفت. بنابراین این مشکل به یکی از بزرگ ترین دغدغه های مردان تبدیل شده است، اما باید به این نکته اشاره کرد که هر مشکلی در نعوظ ناشی از اختلال نعوظ نمی باشد در صورتی که گاهی اوقات و بدون تکرار دچار سفت شدن و نعوظ آلت می شوید  اختلال نعوذ نبوده و تنها مشکلات ذهنی و جسمی منجر به بروز این مشکل شده است.

اختلال-نعوظ

در این مقاله به طور کامل در مورد این اختلال و روش درمان آن صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه باشید.

نعوظ چگونه کار می کند؟

در طول تحریک جنسی، اعصاب مواد شیمیایی آزاد می کنند که جریان خون را در آلت تناسلی افزایش می دهد. خون در دو حفره نعوظ در آلت تناسلی، ساخته شده از بافت ماهیچه ای اسفنجی (corpus cavernosum) جریان می یابد. محفظه های بدنه غار توخالی نیستند.

در هنگام نعوظ بافت های اسفنجی شل شده و خون را به دام می اندازند. فشار خون در محفظه ها باعث محکم شدن آلت تناسلی شده و باعث نعوظ می شود. هنگامی که مردی به ارگاسم می رسد، مجموعه دوم سیگنال های عصبی به آلت تناسلی می رسد و باعث انقباض بافت های عضلانی آلت تناسلی می شود و خون دوباره به گردش خون مردان باز می گردد و نعوظ پایین می آید.

وقتی از نظر جنسی تحریک نمی شوید، آلت تناسلی نرم و لنگ است. مردان ممکن است متوجه شوند که اندازه آلت تناسلی با گرما، سرما یا نگرانی متفاوت است. این طبیعی است و تعادل خون ورودی و خروج از آلت تناسلی را نشان می دهد.

علائم بروز اختلال در عملکرد نعوظ دستگاه تناسلی مردان چه می باشد؟

با اختلال نعوظ (ED)، ایجاد یا نگه داشتن نعوظی که برای رابطه جنسی به اندازه کافی محکم باشد دشوار است. وقتی ED به یک مشکل معمول و آزاردهنده تبدیل می شود، اورولوژیست می تواند به شما کمک کند.

ED ممکن است یکی از علائم هشداردهنده اصلی بیماری های قلبی عروقی باشد که نشان می دهد انسداد در سیستم عروقی مردان ایجاد می شود. برخی مطالعات نشان داده است که مردان مبتلا به ED در معرض خطر جدی حمله قلبی، سکته مغزی یا مشکلات گردش خون در پاها هستند. ED همچنین باعث:

  • عزت نفس پایین
  • افسردگی
  • ناراحتی برای مرد و شریک زندگی او

اگر ED بر سلامتی یک مرد یا روابط او تأثیر می گذارد، باید درمان شود. هدف از درمان این است که عملکرد نعوظ را تقویت یا تقویت کند، به سلامت گردش خون کمک کند و به کیفیت زندگی یک مرد کمک کند.

دلائل متعدد بروز اختلال نعوظ چیست؟

ED می تواند ناشی از مشکلات سلامتی، مسائل عاطفی یا هر دو باشد. برخی از عوامل خطر شناخته شده عبارت اند از:

  • سن بالای ۵۰ سال
  • داشتن قند خون بالا (دیابت)
  • داشتن فشار خون بالا
  • ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
  • داشتن کلسترول بالا
  • سیگار کشیدن
  • استفاده از مواد مخدر یا نوشیدن بیش از حد الکل
  • چاق بودن
  • ورزش نکردن
دلایل-اختلال-نعوظ

اگرچه ED با افزایش سن شایع تر می شود ، اما پیر شدن همیشه باعث ED نمی شود. برخی از مردان تا سن ۸۰ سالگی از نظر جنسی عملکرد خود را حفظ می کنند. ED می تواند نشانه اولیه مشکل جدی سلامتی باشد. یافتن و درمان دلیل ED اولین قدم حیاتی است.

علل فیزیکی اختلال نعوذ یا ED

ED زمانی که جریان خون کافی در آلت تناسلی وجود ندارد اتفاق می افتد و بسیاری از مسائل بهداشتی مانند سخت شدن عروق، بیماری های قلبی، قند خون بالا (دیابت) و سیگار کشیدن منجر به کاهش جریان خون در آلت تماسلی جریان خون در آلت تناسلی را کاهش دهد، آلت تناسلی نمی تواند خون را هنگام نعوظ به دام بیندازد، اگر خون در آلت تناسلی مرد نماند ، مرد نمی تواند نعوظ را حفظ کند. این مسئله در هر سنی ممکن است رخ دهد.

از علل فیزیکی دیگر این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیگنال های عصبی از مغز یا نخاع به آلت تناسلی نمی رسد.
  • بیماریهای خاص ، آسیب یا جراحی در ناحیه لگن می تواند به اعصاب آلت تناسلی آسیب برساند.
  • دیابت می تواند باعث بیماری عروق کوچک یا آسیب عصبی به آلت تناسلی شود.
  • درمان سرطان در ناحیه لگن می تواند بر عملکرد آلت تناسلی مرد تأثیر بگذارد.
  • جراحی و یا پرتودرمانی برای سرطان های زیر شکم یا لگن می تواند باعث ED شود. درمان سرطان پروستات ، روده راست یا مثانه اغلب مردان را دچار ED می کند. نجات یافتگان از سرطان باید به منظور بررسی مشکلات جنسی به اورولوژیست مراجعه کنند.
  • داروهایی که برای درمان سایر مشکلات سلامتی استفاده می شوند ، می توانند بر نعوظ تأثیر منفی بگذارند
  • بیماران باید در مورد عوارض جانبی دارو با پزشکان مراقبت های اولیه خود صحبت کنند.

علل احساسی بروز اختلال نعوظ یا ED

رابطه جنسی عادی نیاز به همکاری ذهن و بدن دارد. مشکلات عاطفی یا رابطه ای می تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن ED شود.

برخی از مسائل احساسی که می توانند باعث ED شوند عبارتند از:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • تعارضات روابطی
  • استرس در خانه یا محل کار
  • استرس ناشی از درگیری های اجتماعی، فرهنگی یا مذهبی
  • نگران عملکرد جنسی باشید.
علت-احساسی-اختلال-نعوظ

نحوه تشخیص اختلال نعوظ

یافتن علت بروز ED شما به هدایت گزینه های درمانی شما کمک می کند. تشخیص ED با اورولوژیست شروع می شود و در مورد سلامت قلب و عروق و مشکل نعوظ شما سوال می کند. پزشک متخصص شما همچنین ممکن است یک معاینه فیزیکی به شما بدهد، آزمایشاتی را برای شما تجویز کند یا شما را به اورولوژیست ارجاع دهد. اورولوژیست نیز روش های مختلفی را برای تشخیص اختلال نعوظ انجام خواهد داد که این روش ها عبارتند از:

بررسی سوابق پزشکی

اورولوژیست در مورد سوابق پزشکی، نحوه و نوع علائم بروز چنین عارضه ای را مورد بررسی قرار خواهد داد.

معاینه فیزیکی

 پس از بررسی سوابق پزشکی با معاینه فیزیکی پزشک سلامت کلی شما را بررسی می کند. معاینه با تمرکز بر اندام تناسلی (آلت تناسلی و بیضه ها) اغلب برای بررسی ED انجام می شود. بر اساس سن و عوامل خطرساز شما، این آزمایش ممکن است بر قلب و سیستم خونی شما نیز تمرکز کند؛ (قلب، نبض های محیطی و فشار خون) و بر اساس سن و سابقه خانوادگی شما، پزشک ممکن است معاینه راست روده را برای بررسی پروستات انجام دهد. این آزمایشات دردناک نیستند. اکثر بیماران قبل از شروع درمان نیاز به آزمایش زیادی ندارند.

انجام آزمایشات

پزشک ممکن است آزمایش خون را تجویز کرده و نمونه ادرار را برای بررسی مشکلات سلامتی که باعث ED می شوند، جمع آوری کند.

پرسشنامه ها اغلب توسط متخصصان برای ارزیابی توانایی شما در شروع و حفظ نعوظ، سنجش رضایت شما از رابطه جنسی و کمک به تشخیص هرگونه مشکل در ارگاسم استفاده می شود.

آزمایش های پیشرفته عملکرد نعوظ

برای برخی از مردان مبتلا به ED، ممکن است برای راهنمایی درمان یا ارزیابی مجدد شما پس از شکست درمان، آزمایش تخصصی لازم باشد. این آزمایشات عبارتند از:

  • خون برای بررسی تستوسترون و دیگر هورمون های مردانه عمل می کند.
  • کار خون برای اندازه گیری قند خون (دیابت)
  • سونوگرافی (داپلر آلت تناسلی) برای بررسی جریان خون
  • شلیک به آلت تناسلی با محرک عروقی برای ایجاد نعوظ
  • برای بررسی ED به ندرت به اشعه ایکس لگن مانند آرتریوگرافی ، MRI یا CT اسکن نیاز است مگر اینکه سابقه تروما یا سرطان وجود داشته باشد.
  • تومسنس آلت تناسلی شبانه (NPT)، یک آزمایش شبانه برای بررسی نعوظ است.

درمان قطعی اختلال نعوظ

در ابتدا بهتر است بدانید درمان ED با مراقبت از سلامت قلب و عروق شروع می شود. متخصص درمان نعوظ ممکن است به “عوامل خطر” اشاره کند که قابل تغییر یا بهبود هستند.

در ابتدا از شما خواسته می شود که عادات غذایی خاصی را تغییر دهید، سیگار را ترک کنید، تمرینات خود را افزایش دهید یا استفاده از مواد مخدر یا الکل را کنار بگذارید. ممکن است جایگزین هایی برای داروهایی که مصرف می کنید به شما پیشنهاد شود. (هرگز داروهای تجویز شده را بدون صحبت با پزشک خود متوقف یا تغییر ندهید.)

همچنین ممکن است درمانگر درمان مشکلات عاطفی را پیشنهاد دهد. این موارد می تواند ناشی از تعارضات رابطه ای، استرس های زندگی، افسردگی یا اضطراب ناشی از مشکلات گذشته با ED (اضطراب عملکرد) باشد.

اغلب درمان های غیر تهاجمی ابتدا مورد آزمایش قرار می گیرند. اکثر درمان های شناخته شده برای ED خوب کار می کنند و بی خطر هستند. با این وجود، می توانید از پزشک معالج خدمات درمانی خود در مورد عوارض جانبی ناشی از هر گزینه سوال کنید.

درمان-قطعی-اختلال-نعوظ

روش های درمانی این اختلال عبارتند از:

دارو درمانی

داروهایی که به عنوان مهار کننده های PDE نوع ۵ شناخته می شوند ، جریان خون آلت تناسلی را افزایش می دهند. اینها تنها داروهای خوراکی هستند که در ایالات متحده توسط سازمان غذا و دارو برای درمان ED تایید شده اند.

  • ویاگرا s (سیلدنافیل سیترات)
  • Levitra v (vardenafil HCl)-
  • سیالیس t (تادالافیل)
  • Stendra a (avanafil)

برای دریافت بهترین نتیجه، مردان مبتلا به ED این قرص ها را حدود یک یا دو ساعت قبل از رابطه جنسی مصرف می کنند. این داروها به عملکرد عصبی طبیعی آلت تناسلی نیاز دارند. مهارکننده های PDE5 در پاسخ های نعوظ طبیعی به جریان خون در آلت تناسلی کمک می کنند. طبق دستورالعمل از این داروها استفاده کنید.

از هر ۱۰ مرد ۷ نفر خوب عمل می کنند و نعوظ بهتری دارند. میزان پاسخ برای بیماران دیابتی و سرطانی کمتر است.

اگر برای قلب خود نیترات مصرف می کنید ، نباید از هیچ مهار کننده PDE5 استفاده کنید. همیشه قبل از استفاده از مهار کننده PDE5 با پزشک معالج خود صحبت کنید تا بدانید که چگونه ممکن است بر سلامت شما تأثیر بگذارد.

تستوسترون درمانی

در موارد نادری که میل جنسی پایین و سطوح پایین تستوسترون در خون به دلیل ED است، تستوسترون درمانی ممکن است نعوظ طبیعی را برطرف کند یا در ترکیب با داروهای ED (مهار کننده های PDE نوع ۵) کمک کند.

عوارض جانبی داروهای مصرفی

اغلب، عوارض جانبی مهار کننده های PDE5 خفیف هستند و اغلب فقط برای مدت کوتاهی ادامه می یابند. شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از:

  • سردرد
  • بینی گرفته
  • سرخ شدن صورت
  • دردهای عضلانی
  • سوء هاضمه

در ادامه عوارض جانبی دوتا از داروهای نام برده شده را بررسی خواهیم کرد.

ویاگرا

در موارد نادر، داروی ویاگرا می تواند باعث ایجاد سایه آبی-سبز در بینایی شود که مدت کوتاهی طول می کشد.

Cialis

در موارد نادر، داروی Cialis می تواند باعث ایجاد یا افزایش کمر درد یا درد عضلات پشت شود. در بیشتر موارد، عوارض جانبی با اثرات مهارکننده PDE5 بر سایر بافت های بدن مرتبط است ، به این معنی که آن ها در جهت افزایش جریان خون در آلت تناسلی شما عمل می کنند و در عین حال بر سایر بافت های عروقی بدن شما نیز تأثیر می گذارد. اینها “واکنش های آلرژیک” نیستند.

نتیجه گیری

همانطور که در این مقاله ذکر کردیم اختلال نعوظ یکی از نگرانی ها و دغدغه های مردان می باشد که جرو ناتوانی جنسی بوده و افراد و شریک جنسی وی را در خصوص برقراری رابطه جنسی با مشکل رو به رو می کند، بنابراین افرادی که به این اختلال دچار هستند باید برای درمان آن اقدام کنند و توصیه می شود برای کسب بهترین نتیجه ممکن باید از بهترین اورولوژیست در تهران کمک بگیرید این گونه با خیالی آسوده و دیدی باز می توانید هر یک از روش های درمانی مورد نیاز را انتخاب و انجام دهید.

دکتر حامد رجایی

جراحی اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری)
فوق تخصص و فلوشیپ سنگ های ادراری و اندریورولوژی (جراحی درون بین) لاپاراسکوپی پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *