Search
Close this search box.
۴ دقیقه

0 / 5. 0

تاثیر واریکوسل بر نعوظ

تاثیر واریکوسل بر نعوظ

آنچه می خوانید...

تاثیر واریکوسل بر نعوظ چیست؟ بیماری‌ها و شرایط مختلفی می‌تواند بر عملکرد دستگاه تولید مثل و فعالیت‌های جنسی آقایان تاثیرگذار باشد. واریکوسل یک بیماری شایع است که در ۱۵ درصد از آقایان ممکن است ایجاد شده و موجب بزرگ شدن رگ‌های کیسه بیضه می‌شود. ۳۵ درصد از افرادی که مشکل ناباروری دارند به واریکوسل مبتلا هستند؛ بنابراین می‌توان گفت این بیماری تاثیر قابل توجهی در قدرت باروری آقایان دارد. واریکوسل زمانی به وجود می‌آید که دریچه‌های داخل سیاهرگ‌هایی که در امتداد طناب اسپرماتیک قرار گرفته‌اند به خوبی عمل نکنند و منجر به جمع شدن خون و گشاد شدن سیاهرگ‌ها شود. شایعات و باورهای نادرستی پیرامون این بیماری و تاثیری که بر عملکرد جنسی آقایان مانند نعوظ می‌گذارد وجود دارد. در ادامه‌ این مقاله این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تاثیر واریکوسل بر نعوظ

واریکوسل چه تاثیری بر نعوظ دارد؟

افزایش جریان خون و بالا رفتن دما در کیسه بیضه می‌تواند در کیفیت اسپرم‌ها مشکلاتی را ایجاد نماید و همان طور که اشاره کردیم مشکلاتی را در باروری ایجاد نماید. به این نکته توجه نمائید تمام افراد مبتلا به واریکوسل دچار مشکلات ناباروری نمی‌شوند و بسیاری از آنها بدون مشکل می‌توانند فرزندان سالمی داشته باشند.

اختلال نعوظ نوعی ناتوانی جنسی است که باعث می‌شود فرد نتواند نعوظ داشته باشد و یا در حفظ نعوظ جهت داشتن یک رابطه‌ی جنسی کامل مشکل داشته باشد.

بیماری‌هایی مانند دیابت، بالا بودن فشار خون و برخی از اختلالات عصبی می‌تواند موجب اختلال در نعوظ شوند. تاثیر این بیماری‌ها بر ایجاد اختلال در نعوظ ثابت شده هستند.

 اما در حال حاضر تحقیق و مطالعه‌های انجام شده جهت بررسی ارتباط مستقیم بین واریکوسل و اختلال نعوظ کافی نیستند و لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

نتایج مطالعات انجام شده در بررسی تاثیر واریکوسل بر نعوظ

در یک مطالعه تاثیر واریکوسل شدید دو طرفه بر توانایی نعوظ مردان مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق ۲۹ بیمار به دو گروه تقسیم و وارد مطالعه شدند.

افرادی که دچار اختلال در نعوظ بودند در کنار یک گروه کنترل سالم که هیچ گونه مشکلی در عملکرد جنسی خود نداشتند از لحاظ سابقه‌ی بیماری‌ها، عملکرد جنسی، ارزیابی هورمون‌ها و مایع منی و همچنین توانایی باروری مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج نشان داد واریکوسل شدید دو طرفه ممکن است در عملکرد بیضه‌ها مشکلاتی را ایجاد نماید و منجر به اختلال نعوظ و همچنین ناباروری شود.

درمان اختلال نعوظ ایجاد شده به دلیل واریکوسل

اگر دچار واریکوسل هستید و همزمان اختلال نعوظ را دارید باید با یک پزشک متخصص دیدار داشته باشید. انجام معاینات فیزیکی، بررسی بیماری‌هایی که در حال حاضر و یا گذشته داشته‌اید به همراه برخی آزمایش‌های می‌تواند علت اصلی اختلال در نعوظ را شناسایی نماید.

در برخی موارد ممکن است اختلال نعوظ به دلیل سایر بیماری‌ها باشد که باید اقدامات درمانی مناسب جهت برطرف کردن آنها صورت بگیرد. در صورتی که اختلال نعوظ به دلیل واریکوسل ایجاد شده باشد باید به درمان واریکوسل بپردازید تا بتوانید اختلال نعوظ را برطرف نمائید..

روش‌های درمان با توجه به شدت ناتوانی جنسی و شدت واریکوسل می‌تواند متفاوت باشد. گاهی اوقات درمان به روش جراحی تنها راهکار مناسب است. در حال حاضر روش‌های جراحی کم تهاجم نیز وجود دارد که با کمترین میزان آسیب می‌تواند مشکل واریکوسل را تحت درمان قرار دهد.

عدم درمان واریکوسل و تاثیر آن بر نعوظ

در صورتی که واریکوسل شدید باشد و منجر به بروز علائم جدی در بیمار شده باشد اگر درمان مناسب در اولین فرصت انجام نشود ممکن است موجب آتروفی بیضه شود. آتروفی بیضه به علت افزایش فشار و تجمع سموم در مدت طولانی رخ می دهد. اگر آتروفی بیضه رخ دهد ناتوانی‌های جنسی مانند اختلال نعوظ ایجاد می‌شوند که علاوه بر عملکرد جنسی در توانایی باروری فرد نیز تاثیرگذار هستند.

خلاصه

همان طور که در این مقاله اشاره شد واریکوسل مشکلی است که منجر به ایجاد رگ‌های واریسی در کیسه بیضه می‌شود. این رگ‌ها به مرور می‌توانند منجر به بروز آتروفی بیضه و مشکلات باروری شوند. برخی از مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که واریکوسل می‌تواند بر عملکرد جنسی آقایان مانند نعوظ تاثیرگذار باشد. در صورت عدم درمان احتمال بروز اختلال در عملکرد جنسی افزایش می‌یابد.

بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که مبتلا به واریکوسل و اختلال نعوظ هستید تحت نظر متخصص درمان نعوظ، درمان‌های مناسب مانند جراحی را انجام دهید تا علاوه بر درمان عوارض فعلی بیماری از مشکلاتی که در آینده ممکن است برای شما ایجاد شود پیشگیری نمائید.

دکتر حامد رجایی

جراحی اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری)
فوق تخصص و فلوشیپ سنگ های ادراری و اندریورولوژی (جراحی درون بین) لاپاراسکوپی پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *