۶ دقیقه

0 / 5. 0

ارتباط مشکلات جنسی با دیابت

ارتباط مشکلات جنسی با دیابت

آنچه می خوانید...

ارتباط مشکلات جنسی با دیابت این است که با بوجود آمدن مشکلات جنسی معمولا با رسیدن افراد به سنین بالاتر معمولا بسیار رایج است و باعث می‌شود تا شما در لذت بردن از رابطه جنسی مشکل داشته باشید و اما دیابت این مشکل را حادتر می‌کند و رگ‌های عصبی و خونی در این میان ممکن است به دلیل بالا رفتن گلوکز خون یا همان قند خون دچار آسیب‌هایی شوند.

امروزه از جمله موضوعات مهم و مورد توجه در مورد مشکلات در روابط زناشویی نبود رابطه جنسی مطلوب بین زن و شوهر است که ممکن است باعث بروز یکسری اختلاف میان زوجین شود. در ادامه این مطلب به ارتباط مشکلات جنسی با دیابت بیشتر می پردازیم:

آیا مشکلات جنسی می‌توانند ازعلائم دیابت باشند؟

پاسخ  این سوال مثبت است. تغییر عملکرد جنسی زوجین می‌تواند علامت مبتلا شدن به دیابت باشد. آسیب‌های عصبی که به دلیل بیماری دیابت به وجود می‌آیند به نوروپاتی دیابتی نیز شناخته می‌شود می‌تواند به دستگاه ادراری ویا تناسلی تان آسیب وارد کند. برای مثال مردانی که به دیابت مبتلا می‌شوند امکان دارد ده تا ۱۵ سال زودتر از سایر مردان دچار اختلال نعوظ شوند. اگر مشکل دیابت دارید برای پیشگیری یا درمان مشکلات جنسی با یک متخصص اورولوژیست صحبت کنید. بیشتر بخوانید:

سنگ های مجاری ادرار

علل ابتلا بیشتر افراد دیابتی به مشکلات جنسی

احتمال مبتلا شدن شما به مشکلات جنسی بیشتر خواهد شد در صورتی که به دیابت مبتلا باشید و این موارد را هم داشته باشید:

  • داشتن قند خون بالا و بدون کنترل
  • مشکل نوروپاتی
  • داشتن فشار خون بالا
  • داشتن کلسترول بالا
  • چاقی و یا داشتن اضافه وزن بالا
  • نداشتن تحرک و فعالیت‌های ورزشی
  • استفاده از یکسری داروهای خاص
  • زیاده روی در مصرف نوشیدنی‌های الکلی
  • استعمال دخانیات
  • تحقیقات نشان داده است که وجود بعضی از ژن‌ها  در بدن  می‌تواند خطر ابتلا به نوروپاتی دیابتی را بیشتر کند.

مشکلات جنسی مردان دیابتی

ایجاد تغییرات در شریان‌ها، سیستم عصبی، هورمون‌های جنسی و حتی سلامت عاطفی فرد با ابتلای به دیابت می‌تواند داشتن یک رابطه رضایت بخش را برای او سخت تر کند. بیماری دیابت و مشکلات همراه با آن می‌تواند بچه دار شدن را برای زوجین تا حد زیادی مشکل ساز کند. از دیگر مشکلات مبتلایان به دیابت شامل موارد زیر می‌شود:

مشکلات جنسی مردان دیابتی

اختلال در نعوظ

در صورتی که نتوانید نعوظ را به اندازه ای که کافی است در رابطه جنسی حفظ کنید، شما مشکل ED دارید. می‌توان گفت بیشتر از نصف مردانی که به دیابت مبتلا می‌شوند در معرض ابتلا به ED هم هستند. مدیریت صحیح بیماری دیابت به شما کمک می‌کند تا از ابتلا به ED پیشگیری کرده و همچنین به درمانED که به دلیل مشکلات گردش خون و آسیب‌های عصبی بوجود می‌آید کمک کند .علاوه بر این، پزشک می‌تواند برای درمان ED  با تجویز دارو و یا با اعمال تغییراتی در برنامه مراقبتی دیابت، به شما کمک کند.  

انزال رتروگراد

بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد که بیماری دیابت بتواند باعث انزال رتروگراد گردد. انزال رتروگراد به این معناست که قسمتی و یا تمام مایع منی فرد به جای اینکه از آلت تناسلی اش بیرون بیاید، وارد مثانه شود.  در حین این نوع انزال مایع منی پس از وارد شدن به مثانه با ادرار ترکیب شده و بدون ایجاد مشکلی برای فرد از طریق ادرار دفع می‌شود.  با نمونه برداری و آزمایش ادرار بعد از انزال پزشک می‌تواند تشخیص دهد که مشکل انزال رتروگراد وجود دارد یا خیر.

کج شدن آلت تناسلی

تعداد مبتلایان به بیماری پیرونی که همان کجی آلت تناسلی است در میان افراد دیابتی بسیار بیشتر از سایر افراد است. مردانی که به این بیماری مبتلا هستند درون آلت تناسلی آن‌ها یک نوع بافت اسکار به نام پلاک وجود دارد که در زمان نعوظ باعث کج شدن آن می‌شود. وجود کجی در آلت تناسلی، مقاربت جنسی را سخت و همراه با درد خواهد کرد. بعضی از مردانی که به پیرونی مبتلا هستند امکان دارد دچار ED نیز باشند.

پایین بودن سطح تستوسترون

سطح تستوسترون مردان، به طور معمول با بالا رفتن سن کاهش پیدا می‌کند. اما اگر سطح تستوسترون از حد نرمالش پایین تر باشد، می‌تواند دلیلی بر وجود ED  در بعضی مردان باشد. همچنین می‌تواند دلیل بسیاری از مشکلات در برخی از مردان که معمولا احساس خستگی، افسردگی و یا میل جنسی پایین هستند را شرح دهد. مردانی که دچار بیماری دیابت هستند، به خصوص کسانی که سن بالاتری دارند و دچار اضافه وزن نیز هستند، احتمال اینکه تستوسترون پایین داشته باشند بیشتر است.

در صورتی که پزشک تشخیص دهد که شما ممکن است تستوسترون پایین داشته باشید، احتمالا از شما می خواهد معاینه بدنی شوید و یک آزمایش خون بدهید. به منظور درمان تستوسترون پایین، ممکن است از ژل، تزریق یا پچ استفاده کند.

مشکلات باروری

در ادامه بحث ارتباط مشکلات جنسی با دیابت باید گفت بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که مردان مبتلا به دیابت امکان دارد مشکلاتی در اسپرم شان داشته باشند که باردار شدن را مشکل‌تر می‌کند. اسپرم شما ممکن است کند بوده یا به خوبی نتواند حرکت کند و یا اسپرم ممکن است قادر به بارور کردن تخمک زن نباشد.

اگر می‌خواهید بچه دار شوید، متخصص اورولوژی ممکن است انزال رتروگراد ناشی از دیابت را به وسیله دارو یا با تغییر برنامه مراقبت از دیابت درمان کند.همچنین ممکن است بتواند اسپرم را از ادرار شما جمع‌آوری کند و بعدا از آن برای لقاح مصنوعی استفاده کند. بیشتر بخوانید:

سرطان مثانه

مشکلات باروری

میل و پاسخ جنسی کم

داشتن مشکل میل جنسی پایین و پاسخ جنسی کم موارد زیر را شامل می‌شود:

•       نداشتن توانایی رسیدن و یا ماندن در وضعیت برانگیخته

•       نداشتن ترشح مواد روان‌کننده لازم در واژن

•      داشتن احساس کم یا نداشتن احساس در آلت تناسلی

•       ناتوانی فرد در رسیدن به ارگاسم و یا به ندرت ارگاسم داشتن

•       با بیماری دیابت، بدن و ذهن شما ممکن است تغییرات زیادی را تجربه کند. مانند: داشتن سطح گلوکز خون بالا و هم پایین ممکن است بر نوع برانگیختگی شما تأثیر بگذارد و یا ممکن است خودتان را خسته‌تر از قبل یا افسرده و با استرس بیابید که این موجب می‌شود کمتر به رابطه جنسی تمایل داشته باشید.

•       پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا برنامه مراقبت از دیابت خود را تغییردهید تا به روال عادی خود برگردید.

رابطه جنسی دردناک

برخی از زنان هم که مبتلا به دیابت هستند می‌گویند که رابطه جنسی شان آزار دهنده و دردناک است. عصبی که به واژن پیام می‌دهد که در حین تحریک روان شود، امکان دارد در اثر دیابت صدمه ببینند. اگر دچار خشکی واژن هستید، روان کننده واژن می تواند به شما کمک کند. مدیریت صحیح گلوکز خون در مدت زمان چند هفته، ماه و سال می‌تواند به پیشگیری از صدمات عصبی کمک کند.

دکتر حامد رجایی

جراحی اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری)
فوق تخصص و فلوشیپ سنگ های ادراری و اندریورولوژی (جراحی درون بین) لاپاراسکوپی پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *