متخصص درمان نعوظ فردی است که در این زمینه بسیار وارد است و برای درمان آن راهکار ارائه می دهد. اختلال نعوظ و یا به اصطلاح ناتوانی جنسی در مردان، به نبود توانایی دستیابی و یا حفظ نعوظ آلت تناسلی گفته می شود. این نوع اختلال، سالیانه بیش از ۳۰ میلیون نفر را در آمریکا مبتلا می کند. بیشتر متخصصین درمان این نوع اختلال، پزشکان اورولوژی هستند که در حوزه بیماری های تناسلی، کلیوی، مجرای ادرار، بیماری های مثانه و غدد فوق کلیه دارای تخصص هستند. متخصصین غدد درون ریز و اختلالات هورمونی هم قسمت کوچکتری از درمانگران اختلال نعوظ به شمار می روند. در ادامه ما به اقدامات یک متخصص درمان نعوظ به طور کامل خواهیم پرداخت.
متخصصان درمان اختلال نعوظ چه اقداماتی انجام می دهند؟
متخصصان درمان اختلال نعوظ، اول برای تشخیص دلیل ابتلا به ناتوانی جنسی سعی می کنند. این پزشکان درمان های مناسبی برای اختلال نعوظ پیشنهاد می دهند و بعلاوه، اثر بخشی و عوارض جانبی آن ها را هم مورد بررسی و پایش قرار می دهند. خیلی از مبتلایان به این نوع اختلال برای حل مشکل شان بیش از یک روش درمانی را امتحان می کنند.
تحصیلات و مهارت متخصص درمان نعوظ چیست؟
متخصصین درمان اختلال نعوظ، پزشکانی هستند که در حوزه اورولوژی و یا غدد درون ریز تخصص دارند و و روی اختلال نعوظ و مشکلات مرتبط اش تمرکز می کنند. این پزشکان متخصص در مورد انجام جراحی های خفیف تا گسترده آموزش های لازم را دیده اند. این متخصصین همانند سایر پزشکان دیگر در دانشگاه های علوم پزشکی تحصیل کرده اند و دوره تخصص را نیز گذرانده اند. این روند شامل طی کردن مراحلی می شود که در زیر آمده است:
چرا باید به متخصص درمان نعوظ مراجعه کرد؟
مشکل ناتوانی جنسی مشکلی شایع و البته قابل درمان است. اگر به یک تا چند مورد از موارد زیر مبتلا هستید باید به متخصص درمان نعوظ مراجعه نمایید:
- ناتوانی در دستیابی به نعوظ به طور متداول
- ناتوانی در حفظ نعوظ آلت تناسلی در حین رابطه جنسی
- عدم توانایی کامل برای دستیابی به نعوظ آلت تناسلی
- کاهش پایدار میل جنسی فرد
در جلسه ملاقات با متخصص درمان نعوظ چه چیزهایی را باید انتظار داشت؟
پزشک متخصص ابتدا در مورد نشانه ها و سابقه پزشکی شما سوال خواهد کرد. بیماران بطور معمول سوالاتی درباره کیفیت، تعداد دفعات نعوظ و مدت زمان هر بار نعوظ پاسخ می دهند. بعلاوه این امکان وجود دارد که متخصص انجام آزمایشات زیر را به شما درخواست دهد:
آزمایش نعوظ شبانه آلت
در این آزمایش، تعداد و شدت نعوظ آلت تناسلی در زمان خواب مورد بررسی قرار می گیرد.
تصویر برداری داپلر
این بیماری درمان های مختلفی دارد و در بیشتر مواقع به خوبی هم بهبود پیدا می کند. اگر مشکلات رابطه عاطفی، داشتن اضطراب و افسردگی دلیل ناتوانی جنسی باشند، پزشک شما را به سکس درمانگر و یا مشاور روانشناس معرفی می کند. صحبت کردن با یک مشاور در این مورد می تواند بسیار موثر باشد.
استفاده از دارو هم می تواند در این مورد موثر واقع شود. داروهای رایج برای درمان اختلال نعوظ شامل مهار کننده های فسفو دی استراز، تستوسترون های خوراکی، آلپروستادیل، سیلدنافیل (ویاگارا) و تادالافیل (سیالیس) می شود. برخی اوقات استفاده از دسگاه مکنده هم پیش از فعالیت جنسی پیشنهاد می گردند.
جراحی هم در واقع یک گزینه درمانی محسوب می شود. جراحی ترمیم عروقی خونی آسیب دیده و کاشت ایمپلنت آلت تناسلی از جمله جراحی های رایج به منظور درمان اختلال نعوظ هستند.
راههای درمان اختلال نعوظ در مردان
داشتن رابطه جنسی یکی از اصلی ترین پایه های زندگی زناشویی به شمار می رود، اختلال نعوظ هم از شایع ترین مشکلاتی است که بین زوج ها وجود دارد و اگر ریشه یابی نشود و درمان آن به تعویق بیافتد می تواند پایه های زندگی زناشویی را سست کند. اهمیت آن زمانی مشخص خواهد شد که بدانید، یکی از ۵ دلیل اصلی طلاق در کشور ما مشکل اختلالات جنسی است. به همین دلیل در این مقاله در مورد اختلال نعوظ به عنوان یکی از دلائل اصلی مشکلات جنسی بیشتر صحبت خواهیم کرد و همچنین شیوه های موثر درمانی را هم به شما معرفی می کنیم.
ناتوانی جنسی چیست؟
هر زمان که در مردان توانایی در ایجاد نعوظ ویا حفظ آن برای شروع و ادامه رابطه جنسی اختلال بوجود بیاید، ناتوانی جنسی مطرح می گردد. ناتوانی جنسی برای بیشتر مردان پیامد های استرس زا، کاهش یافتن اعتما د به نفس و افسردگی را با خود به همراه خواهد داشت. بعلاوه نبود لذت جنسی، بر کیفیت روابط بین زوجین به شدت تاثیر خواهد گذاشت. همچنین ممکن است برخی بخواهند با راه های بزرگ کردن آلت تناسلی مردان نیز برای بهبود رابطه شان آشنا شوند.
حالت نعوظ یا ارکشن چیست؟
به بزرگ شدن و سفت شدن آلت جنسی در مردان نعوظ و یا ارکشن گفته می شود. در هنگام نعوظ بافت های اسفنجی در آلت تناسلی مردانه پر از خون می شود و این اندام حالت سفت به خود خواهد گرفت تا برقراری رابطه جنسی ممکن شود. به منظور آنکه نعوظ در آلت تناسلی بوجود بیاید باید بخش های مختلف بدن با همدیگر هماهنگی ایجاد کنند. برای ایجاد نعوظ و حفظ آن هماهنگی میان روان، مغز و دستگاه های اعصاب مرکزی بدن و اعصاب محیطی، هورمون های خونی و عروق خونی که شامل ورید و شریان برای وارد شدن خون به درون آلت تناسلی و خارج شدن آن از این بافت کاملا لازم است. زمانی که تمام این دستگاه ها با یکدیگر کار می کنند دو جسم غاری بزرگ مانند اسفنج که داخل آلت تناسلی هستند از خون پر می شوند و موجب سفت شدن و بزرگ شدن آلت تناسلی می شوند و موجب می شود نعوظ با موفقیت انجام گردد.
در حین نعوظ و رابطه جنسی تا زمانی که مایع منی و انزال رخ می دهد، دریچه های وریدی بسته اند، در نتیجه نعوظ ادامه می یابد. بعد از انزال دریچه های وریدی باز می شوند و با خارج شدن خون از آلت تناسلی نعوظ هم پایان می یابد و آلت تناسلی به حالت اولیه خود برمی گردد. لازم است بدانید که در کسانی که بصورت طبیعی چندین دفعه در هنگام خواب و در صبحگاه نعوظ رخ می دهد به آن نعوظ صبحگاهی یا NPT گفته می شود.
نعوظ صبحگاهی
بیشتر مردان جوان در طی خواب شبانه در حین خواب شب به فاصله چند ساعت یکبار و به طور غیر ارادی نعوظ اتفاق می افتد که وجود این نوع نعوظ علامت میزان کافی هورمون های جنسی بدن مرد است.
اختلال نعوظ و یا ناتوانی جنسی از جمله مشکلاتی است که ممکن است قابل درمان باشد. مواردی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم، می توانند به رفع این نوع عارضه کمک کرده و حتی بطور قطعی آن را درمان کنند. این موارد عبارتند از:
- اصلاح سبک زندگی یا لایف استایل
- استفاده از داروها
- روان درمانی
- واکیوم یا مکش
- تزریق دارو درون آلت تناسلی
- گذاشتن پروتز
نتیجه گیری
همانطور که در متن آورده شد اختلال نعوظ ، به نبود توانایی دستیابی و یا حفظ نعوظ آلت تناسلی گفته می شود و در زمان برقراری رابطه جنسی مشخص می شود. به منظور درمان آن راه های مختلفی وجود دارد اما بهتر است قبل از هر چیز متخصص درمان نعوظ قابل اطمینان و مجربی پیدا کنید تا با مراجعه به او مشکل خود را برطرف نمایید.