Search
Close this search box.
۴ دقیقه

0 / 5. 0

شل شدن بیضه

افتادگی و شل شدن کیسه بیضه

آنچه می خوانید...

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟ علائم این عارضه چیست و درمان شل شدن بیضه ها از طریق چه روش‌هایی صورت می‌گیرد؟ افتادگی بیضه در جوانان چه دلایلی دارد؟ شل شدن بیضه بعد از عمل واریکوسل چگونه است؟ چه بیماری‌هایی سبب شل شدن بیضه می‌شوند؟ آیا شل شدگی و افتادگی کیسه بیضه نیاز به مراجعه به پزشک نیاز دارد؟

بیضه‌ها که در حالت طبیعی بیضی شکل، صاف و تا حدودی هم سفت هستند، داخل کیسه بیضه همراه با پوست نازک قرار داشته که کمی نیز شل است. اما با افزایش سن و یا به دلیل برخی از بیماری‌ها، پوست در ناحیه کیسه بیضه دچار افتادگی شده وخ خاصیت ارتجاعی خود را از دست خواهد داد. اما آویزان شدن کیسه بیضه، نزول یک طرفه بیضه‌ها و یا قرار نگرفتن بیضه‌ها در جای اصلی خود، نشان از یک وضعیت غیر عادی و غیر طبیعی داشته که باید برای تشخیص و بررسی کامل آن، به پزشک متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

درمان افتادگی بیضه

شل شدن بیضه ها نشانه چیست؟

افتادگی و شل شدن بیضه‌ها، یکی از نشانه‌های پیری و افزایش سن است که در اثر کشیده شدن لایه‌های پوست و کاهش کلاژن‌سازی رخ می‌دهد. ضمن آن که این امر در این ناحیه و نواحی خاصی از بدن مانند پوست صورت، نمود بیشتری داشته و زودتر از نواحی دیگر بدن، خود را نشان خواهد داد.

افتادگی و یا شل شدگی بیضه‌ها افزون بر این ممکن است در اثر بیماری‌هایی مانند واریکوسل، هیدروسل و … رخ داده باشد که لازم است جهت تشخیص دقیق‌ این موضوع، حتما به بهترین متخصص اورولوژی در تهران مراجعه کنید.

دلیل افتادگی و آویزان شدن بیضه‌ها در اثر بیماری نظیر واریکوسل نیز آن است که در این بیماری، رگ‌های نزدیک بیضه متورم شده و با افزایش جریان خون در بیضه‌ها موجب گرم شدن و افزایش دمای آن‌ها خواهد شد. بیضه‌ها نیز که وظیفه تولید و آزادسازی هورمون تستوسترون و اسپرم را دارند، شرایط دمایی متفاوتی از دیگر قسمت‌های بدن داشته و بر خلاف دمای ۳۷ درجه که دمای طبیعی بدن است، باید در دمای پایین‌تری قرار بگیرند. به همین خاطر، برای نگه داشتن بیضه‌ها در دمای پایین‌تر، آن‌ها در داخل کیسه بیضه، به شکل آویزان بوده که در صورت افزایش دمای بدن، این کیسه شل‌تر و بیضه‌ها آویزان‌تر می‌شوند و از این طریق از آسیب‌های احتمالی به ساختار و بافت بیضه‌ها در اثر افزایش دما به خوبی جلوگیری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: آتروفی بیضه

درمان افتادگی و شل شدن بیضه ‌ها با روش‌های غیر جراحی

هنگامی که افتادگی و شل شدن بیضه‌ها در حالت خفیف و جزئی بوده و فرد را با مشکل خاص و جدی مواجه نکرده باشد، از روش‌های غیر جراحی و درمان‌های خانگی برای درمان آن استفاده خواهد شد چرا که در این حالت ممکن است فرد تنها با ظاهر بیضه‌ها احساس ناراحتی کرده و نیازی به درمان خاصی نداشته باشد.

برای برطرف شدن ظاهر بیضه‌ها در صورتی که دچار شل‌شدگی و افتادگی شده باشند، می‌توانید در قدم اول از لباس‌های زیر تنگ و چسبان استفاده کنید. چرا که این گونه لباس‌های جذب و تنگ می‌تواند بیضه‌ها را به خوبی جمع کرده و از آویزان ماندن و افتاده شدن بیشتر آن‌ها جلوگیری کند. البته باید مراقب باشید تا استفاده از این گونه لباس‌های جذب و تنگ، سبب گرم شدن و افزایش دمای بیضه‌ها نشود. شما همچنین می‌توانید از کرم‌ها و لوسیون‌هایی استفاده کنید که کمک می‌کنند پوست بدن در ناحیه کیسه بیضه خاصیت ارتجاعی و کلاژن‌سازی خود را حفظ کرده و به این ترتیب، برای شل شدگی و افتادگی روند کندتری داشته باشد.

ورزش کردن و انجام تمرینات ورزشی نیز یکی از روش‌های مناسب و موثر در درمان افتادگی و شل شدگی بیضه ها است؛ چرا که ورزیده و قوی بودن عضلات این ناحیه، مانع از افتادگی و شل شدن زودهنگام بیضه‌ها خواهد شد. یکی از تمرینات ورزشی موثر در این زمینه، ورزش کگل است که برای انجام آن لازم است عضلات ناحیه بیضه را به طور ارادی منقبض کنید به گونه‌ای که می‌خواهید از ریزش ادرار خود جلوگیری کنید. انجام تمرین کگل، ضمن درمان و رفع شل شدگی بیضه‌ها به تقویت عضلات لگن نیز به خوبی کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: علائم واریکوسل

درمان شل شدن بیضه با جراحی

درمان افتادگی و شل شدن بیضه‌ها با استفاده ازروش‌های جراحی، اغلب در مواردی انجام می‌شود که در اثر بیماری‌هایی نظیر واریکوسل رخ داده باشد. افزون بر این شما می‌توانید با مشورت با پزشک متخصص، برای انجام روش‌های اسکروتوپلاستی و یا اسکروتال ریداکشن که روش‌های مناسبی برای کشیده شدن پوست در ناحیه بیضه هستند، اقدام کنید و به این ترتیب، به درمان و رفع شدن شل شدگی پوست در ناحیه بیضه‌های خود کمک کنید.

دکتر حامد رجایی

جراحی اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری)
فوق تخصص و فلوشیپ سنگ های ادراری و اندریورولوژی (جراحی درون بین) لاپاراسکوپی پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *