داشتن سطوح بالای قند برای مدت طولانی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه جنسی شما شود که به آن اختلال عملکرد جنسی می گویند. اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود با مشکلات جنسی مواجه می شوند، چه دیابت داشته باشند و چه نداشته باشند و داشتن دیابت به این معنی نیست که شما به طور خودکار مشکلی خواهید داشت. اما افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر اختلال عملکرد جنسی (مشکلات هنگام رابطه جنسی) هستند. این یکی از عوارض دیابت است و به دلیل سطح بالای قند خون و همچنین فشار خون بالا و چربی خون (کلسترول) اتفاق می افتد. در ادامه به دیابت و مشکلات جنسی در مردان بیشتر می پردازیم.
داشتن سطح بالای قند خون برای مدتی می تواند به رگ های خونی و اعصاب شما، از جمله آنهایی که آلت تناسلی شما را تامین می کند، آسیب و صدمه برساند. این مسئله می تواند میزان جریان خون به اندام های جنسی شما را محدود کند، بنابراین می توانید احساس خود را از دست بدهید.
این امر می تواند به این معنی باشد که شما در برانگیختگی، هم از نظر فیزیکی و هم از نظر احساسی که دارید، دچار مشکل شوید. رابطه جنسی می تواند بخش مهمی از زندگی ما باشد بنابراین بروز این گونه مشکلات زندگی عاطفی و جنسی شخص را تحت تاثیر قرار می دهد.
در اینجا ما شما را با انواع مشکلات جنسی در مردان آشنا خواهیم کرد. این اطلاعات می تواند به شما در مدیریت و کنترل هر گونه مشکلی که ممکن است در حال حاضر داشته باشید، یا کاهش خطر ابتلا به آن ها در آینده کمک کند.
اختلال در نعوظ
شایع ترین نوع مشکل جنسی در مردان، اختلال نعوظ است (که گاهی اوقات به عنوان ناتوانی جنسی شناخته می شود). این زمانی است که نمی توانید نعوظ داشته باشید یا نعوظ را حفظ کنید و اگر از دیابت و مشکلات جنسی در مردان باخبر نباشید، در صورتی که به دیابت دچار باشید بیشتر می شود.
علائم اولیه ممکن است در صورتی باشد که شروع به از دست دادن نعوظ صبحگاهی خود کنید. مردان مبتلا به دیابت ۳ برابر بیشتر احتمال دارد که در ایجاد یا حفظ نعوظ دچار مشکل شوند. دلایل مختلفی می تواند برای این وجود داشته باشد، مانند محدودیت جریان خون، آسیب عصبی (نوروپاتی) و رگ های خونی آسیب دیده. همچنین ممکن است به دلیل مصرف دارو یا احساس شما در آن زمان باشد.
شما می توانید برای این مشکل با قرص هایی مانند ویاگرا و سیالیس یا تادالافیل آن را درمان کنید، اما قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنید، زیرا می توانند باعث مشکلات قلبی شوند. همچنین می توانید به درمان یا مشاوره برای کمک به کنترل اختلال نعوظ فکر کنید. این می تواند ابزار مفیدی باشد، صرف نظر از علت مشکل.
تنها معضلی که بخاطر دیابت و مشکلات جنسی در مردان بوجود می آید اختلال نعوظ نیست، بنابراین جای خجالت ندارد. تقریباً برای هر مردی در مقطعی از زندگی اتفاق می افتد، و همچنین معمولاً به دلیل افزایش سن، مواد مخدر یا الکل ایجاد می شود.
برفک
برفک یک عفونت قارچی است و در زنان شایع تر است. اما مردان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. برفک یک عفونت مقاربتی (STI) نیست، اما می تواند در طول رابطه جنسی منتقل شود. هر کسی ممکن است به آن مبتلا شود، اما اگر دیابت دارید و قندتان بالا است، احتمال ابتلا به آن بیشتر است. این به این دلیل است که قند زیادی در ادرار شما زمینه مناسبی برای رشد باکتری هایی که باعث رشد برفک می شوند فراهم می کند.
برفک می تواند باعث درد یا خارش نوک آلت تناسلی یا زیر پوست ختنه گاه شود. و ممکن است متوجه ترشحات شوید. لکه های سفید روی سر آلت تناسلی شما نیز یک علامت رایج است. اگر متوجه این علائم شدید، با پزشک خود صحبت کنید.
شما می توانید با نگه داشتن قند خون خود به محدوده هدف، تمیز نگه داشتن اندام تناسلی (از ژل های معطر استفاده نکنید) و اجتناب از پوشیدن لباس زیر یا شلوار تنگ، از ابتلا به برفک جلوگیری کنید.
عفونت مقاربتی (STI)
در ادامه بحث دیابت و مشکلات جنسی در مردان، باید بگوییم اگر دیابت داشته باشید، احتمال بیشتری برای ابتلا به عفونت مقاربتی (STI) وجود ندارد.
اگر با فردی که این بیماری را دارد رابطه جنسی داشته باشید، اگر از کاندوم استفاده نکنید، ممکن است به STI مبتلا شوید. اما مطمئن باشید دیابت ربطی به آن ندارد.
ممکن است ندانید که به یک بیماری مقاربتی مبتلا شده اید زیرا برخی از آنها علائم زیادی به شما نمی دهند. بنابراین از کاندوم استفاده کنید و در نتیجه شانس بسیار کمتری برای دریافت آن وجود دارد. اگر سؤالی دارید یا نیاز به مشاوره در مورد نوع محافظتی که باید انتخاب کنید، با تیم پزشکی خود صحبت کنید.
عفونت دستگاه ادراری (UTI)
این زمانی است که لوله هایی که از کلیه ها به مثانه (مجاری ادراری) میروند، عفونی میشوند. عفونتهای مجاری ادراری از راه تماس جنسی منتقل نمی شوند، اما رابطه جنسی یکی از راه هایی است که باکتری های روده می توانند وارد دستگاه ادراری شما شوند.
UTI یا عفونت ادراری در زنان شایع تر است، اما مردان نیز می توانند به آن مبتلا شوند و اگر قند شما بالا باشد، احتمال ابتلا به آن بیشتر است. به این دلیل که قند زیادی در ادرار شما زمینه مناسبی برای رشد باکتری ها فراهم می کند.
علائم UTI عبارتند از:
- تب و لرز
- درد در پشت یا پهلو
- احساس بیمار بودن
- احساس گیجی یا بی قراری
شما می توانید با نگه داشتن قند خون در حالت نرمال از ابتلا به عفونت ادراری جلوگیری کنید. علاوه بر این، مایعات زیادی بنوشید و در صورت نیاز به رفتن به توالت، ادرار خود را نگه ندارید.
آیا اختلال نعوظ رایج است؟
اگرچه دیابت و اختلال نعوظ (ED) دو بیماری جداگانه هستند، اما معمولاً دست به دست هم می دهند .اختلال نعوظ یا ED به عنوان داشتن مشکل در دستیابی یا حفظ نعوظ تعریف می شود. مردانی که دیابت دارند دو تا سه برابر بیشتر احتمال دارد به ED مبتلا شوند. هنگامی که مردان ۴۵ ساله و کمتر به ED مبتلا می شوند، ممکن است نشانه دیابت نوع ۲ باشد.
دیابت زمانی رخ می دهد که قند زیادی در جریان خون شما در گردش باشد. دو نوع اصلی دیابت وجود دارد: دیابت نوع ۱، که کمتر از ۱۰ درصد افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد، و دیابت نوع ۲، که بیش از ۹۰ درصد از موارد دیابت را تشکیل می دهد. دیابت نوع ۲ اغلب در نتیجه اضافه وزن یا عدم فعالیت ایجاد می شود. تقریباً ۳۰ میلیون آمریکایی مبتلا به دیابت هستند و تقریباً نیمی از آنها مردان هستند.
تخمین زده می شود که ۱۰ درصد از مردان ۴۰ تا ۷۰ ساله ED شدید و ۲۵ درصد دیگر ED متوسط دارند. ED با افزایش سن مردان شایع تر می شود، اگرچه این بخشی اجتناب ناپذیر از پیری نیست. برای بسیاری از مردان، سایر شرایط بهداشتی، مانند دیابت، در احتمال ابتلا به ED نقش دارند.
مرکز پزشکی دانشگاه بوستون گزارش می دهد که حدود نیمی از مردانی که دیابت نوع ۲ تشخیص داده می شود، طی ۵ تا ۱۰ سال پس از تشخیص دچار ED می شوند. اگر این مردان نیز بیماری قلبی داشته باشند، احتمال ناتوانی در آنها حتی بیشتر است.
با این حال، نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان می دهد که اگر دیابت دارید اما سبک زندگی سالم تری را در پیش گرفته اید، ممکن است علائم دیابت خود را کاهش دهید و سلامت جنسی خود را بهبود بخشید. این عادات سبک زندگی شامل خوردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم است.
چه چیزی باعث اختلال نعوظ یا ED در مردان مبتلا به دیابت می شود؟
ارتباط بین دیابت و ED با گردش خون و سیستم عصبی شما مرتبط است. سطح قند خون کنترل نشده می تواند به عروق خونی کوچک و اعصاب آسیب برساند. آسیب به اعصابی که تحریک و پاسخ جنسی را کنترل میکنند، می تواند توانایی مرد را برای دستیابی به نعوظ برای برقراری رابطه جنسی مختل کند. کاهش جریان خون از رگ های خونی آسیب دیده نیز می تواند به ED کمک کند.
عوامل خطر برای اختلال نعوظ
چندین عامل خطر وجود دارد که می تواند احتمال عوارض دیابت را افزایش دهد، از جمله ED. ممکن است بیشتر در معرض خطر باشید اگر هر یک از شرایط ذیل را دارا باشید:
- استرس و اضطراب
- افسردگی
- رژیم غذایی نا مناسب
- عدم انجام فعالیت بدنی
- چاقی و اضافه وزن
- استعمال دخانیات
- مصرف بیش از حد الکل
- فشار خون کنترل نشده
- چربی خون غیر طبیعی
- مصرف داروهایی که اختلال نعوظ جز عوارض جانبی آنهاست
- مصرف داروهای تجویزی برای فشار خون بالا، درد یا افسردگی
درمان اختلال نعوظ
اگر ED در شما تشخیص داده شود، پزشک احتمالاً داروهای خوراکی مانند سیلدنافیل (ویاگرا)، تادالافیل (سیالیس) یا واردنافیل (لویترا) را تجویز می کند. این داروهای تجویزی به بهبود جریان خون به آلت تناسلی کمک می کنند و عموماً توسط اکثر مردان به خوبی عمل می کند.
ابتلا به دیابت نباید در توانایی شما برای مصرف یکی از این داروها اختلال ایجاد کند. آن ها با داروهای دیابت، مانند گلوکوفاژ (متفورمین) یا انسولین تداخل منفی ندارند.
نتیجه گیری
دیابت یک بیماری مزمن سلامتی است که مادام العمر آن را خواهید داشت، اگرچه دیابت نوع ۱ و نوع ۲ را میتوان به خوبی از طریق داروها، رژیم غذایی مناسب و ورزش کنترل کرد.
اگرچه اختلال نعوظ یا ED می تواند به یک وضعیت دائمی تبدیل شود، اما معمولاً برای مردانی که مشکلات نعوظ گاه به گاه تجربه میکنند، صدق نمی کند. اگر دیابت دارید، ممکن است همچنان بتوانید از طریق یک سبک زندگی سالم که شامل خواب کافی، عدم استعمال دخانیات و کاهش استرس است، بر ED غلبه کنید. داروهای ED معمولاً به خوبی اثر می کنند و میتوانند برای سال های متمادی برای کمک به غلبه بر مشکلات ED استفاده شوند.
بهترین راه حل این است که به محض بروز مشکل بدون احساس شرم یا خجالت به پزشک مراجعه کنید زیرا اختلال نعوظ در مردان امری شایع و رایج می باشد.
بیشتر بخوانید: بالانیت