عوارض هیدروسل از مواردی است که موجب میشوند تا شما به بتوانید به سرعت این بیماری را شناسایی کنید و برای درمان آن اقدام نمایید. گاهی این بیماری حالت خوش خیم داشته و برای افراد، عوارض چندانی به همراه ندارد. اما در برخی موارد دیگر، مردان با چالش ها و خطرات زیادی در راستای ابتلا به این بیماری روبرو خواهند بود.
در این مقاله با ما همراه باشید تا عوارض معمول و خطرات طولانی مدت آن را بشناسید.
بیشتر بخوانید : عمل هیدروسل چیست؟
عوارض هیدروسل
افرادی که به بیماری هیدروسل دچار هستند، اطلاع دارند که در واقع یک وضعیت پزشکی است. که در آن مایع در اطراف یک یا هر دو بیضه جمع میشود و تورم در اسکروتوم (کیسه بیضه) را رقم میزند. در همین ابتدا باید بدانید که این وضعیت در نوزادان تازه متولد شده و همچنین در مردان بالغ امکان رخداد دارد و فقط به بزرگسالان مربوط نمیشود.
در حالی که هیدروسل به طور معمول خطرناک نیست و ممکن است خود به خود برطرف شود، اما احتمال بروز برخی عوارض نیز وجود دارد. تورم و بزرگ شدن کیسه بیضه باعث ناراحتی جسمی و اضطراب در بیماران خصوصا کودکان میشود. به طور کلی تورم و درد، فتق، فشار بر بیضه و … که در ادامه به تفکیک این موارد را بیان میکنیم، از عوارض عمومی هیدروسل بشمار میروند.
عوارض هیدروسل در بزرگسالان
برخی از عوارض بیماری هیدروسل مختص به بزرگسالان هست که در ادامه به توضیح مختصر هر یک خواهیم پرداخت.
ناراحتی و درد:
تورم ناشی از هیدروسل، باعث احساس سنگینی و ناراحتی در ناحیه کیسه بیضه میشود. در برخی موارد، ممکن است درد خفیف تا متوسط تجربه شود، به خصوص اگر هیدروسل بزرگ باشد.
عفونت:
در صورت عدم درمان هیدروسل، خطر عفونت وجود دارد که نیاز به درمان پزشکی دارد.
فشار بر بیضه ها:
تجمع مایع باعث فشار بر بیضه ها شده و جریان خون را مختل میکند که میتواند به مشکلات بیشتری منجر شود.
فتق اینگوینال:
گاهی اوقات هیدروسل با فتق اینگوینال همراه میشود. در این حالت، یک قسمت از روده یا بافت چربی از طریق یک نقطه ضعیف در دیواره شکم به داخل اسکروتوم فشار میآورد که این وضعیت نیاز به جراحی دارد.
مشکلات تولید مثل:
اگرچه نادر است، اما در موارد شدید و مزمن، فشار ناشی از هیدروسل بر عملکرد بیضه ها تأثیر میگذارد. و به مشکلات تولید مثلی منجر خواهد شد.
عوارض طولانی مدت هیدروسل
شاید در ابتدای شیوع بیماری، عوارض چندانی را احساس نکنید. اما در صورت عدم درمان و با مزمن شدن هیدروسل، قطعا عوارض طولانی مدتی را تجربه میکنید.
برخی از عوارض طولانی مدت هیدروسل شامل موارد زیر است:
- وجود مایع مداوم در کیسه بیضه، درد و ناراحتی طولانی مدت و زیاد را به همراه دارد که احتمال دارد با فعالیت های روزمره تداخل داشته باشد.
- هیدروسل مزمن باعث ایجاد محیط مناسبی برای عفونت های مکرر میشود. این عفونت ها نیاز به درمان های مکرر آنتیبیوتیکی خواهند داشت و در موارد شدید، منجر به عفونت های جدی تر میشوند.
- فشار طولانی مدت ناشی از تجمع مایع میتواند به بافت بیضه ها آسیب برساند. این آسیب عملکرد بیضه ها را کاهش دهد و منجر به مشکلاتی مانند کاهش تولید اسپرم و هورمون های مردانه شود.
- فشار ناشی از هیدروسل جریان خون به بیضه ها را مختل میکند. این وضعیت میتواند به کاهش تغذیه و اکسیژن رسانی به بافت های بیضه ها منجر شود که ممکن است به نوبه خود باعث آسیب دیدن بیضه ها شود.
- هیدروسل مزمن به مرور زمان با فتق اینگوینال همراه میشود. فتق اینگوینال میتواند به مشکلات جدی تر مانند انسداد روده منجر میشود که نیاز به جراحی فوری دارد.
- تورم طولانی مدت و فشار مداوم ممکن است به بافت های اطراف اسکروتوم آسیب برساند، که ممکن است منجر به تغییر شکل و عدم تقارن اسکروتوم شود.
بیشتر بخوانید : مراقبت های بعد از عمل هیدروسل
در نهایت، هر گونه تغییر غیرعادی در اندازه، شکل یا احساس تورم یا درد اسکروتوم باید جدی گرفته شود و با مراجعه به بهترین متخصص اورولوژی بررسی شود تا از بروز عوارض جدی تر جلوگیری گردد. درمان مناسب و به موقع میتواند به حفظ سلامت و کیفیت زندگی کمک کند.
نتیجه گیری
بسیاری از بیماران مبتلا به هیدروسل، در مراجعه به مطب پزشک میپرسند که آیا نمیتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد و به عوارض و خطرات آن دچار نشد؟ .شما باید بدانید که هیچ اقدام موثر صد در صدی برای پیشگیری از بروز این بیماری وجود ندارد و مردان باید فقط مراقب باشند که به نواحی بیضه آن ها آسیب وارد نشود.
در صورت مشاهده هرگونه عوارض هیدروسل، نباید زمان را از دست دهید. و باید فورا برای اقدامات درمانی به متخصص اورولوژی باتجربه و ماهر مراجعه کنید.
در صورتی که به عوارض این بیماری بی توجه باشید، هیدروسل مزمن را برای خود رقم میزنید که این بیماری خطرات بسیار زیادی را برای آقایان و حتی کودکان به همراه دارد. درد شدید در ناحیه بیضه باید مورد توجه همه آقایان قرار گیرد تا بررسی لازم انجام شود و از سلامت عمومی و عدم وجود این بیماری اطمینان حاصل شود.