Search
Close this search box.
۴ دقیقه

0 / 5. 0

عدم نعوظ در سن بالا

عدم نعوظ در سن بالا

آنچه می خوانید...

عدم نعوظ در سن بالا به چه دلایلی رخ می‌دهد؟ عدم نعوظ در سن بالا چه مشکلاتی را برای فرد سالمند ایجاد می‌کند؟ نعوظ در سالمندان با چه اختلالاتی ممکن است مواجه شود؟ چه عواملی رابطه جنسی سالمندان را دچار مشکل می کند؟ چگونه می توان نعوظ در سالمندان را در سالمندان تقویت کرد؟

اختلال نعوظ (ED) یک مشکل شایع در مردان است که با افزایش سن شیوع بیشتری پیدا می‌کند و مردان بالای ۴۰ سال، حدود ۴۰ درصد و در مردان بالای ۷۰ سال، حدود ۷۰ درصد به ED مبتلا هستند. در واقع نعوظ در سالمندان به دلیل بروز برخی از بیماری‌ها و مصرف داروهای احتمالی، به یک مشکل گسترده و شایع در میان افراد تبدیل شده است. اختلال نعوظ یا ED به ناتوانی در رسیدن یا حفظ نعوظ اشاره دارد. راه‌های درمان اختلال نعوظ در سالمندان شامل روش‌هایی از جمله دارودرمانی، جراحی، تغییر سبک زندگی یا مدیریت بیماری‌های زمینه‌ای است.

با پیشرفت سن، احتمال بروز اختلال عملکرد جنسی افراد افزایش می‌یابد. این موضوع توسط مطالعات مختلفی که در سطح جهانی انجام شده‌اند تأیید شده است. با این حال، باید گفت که سن تنها عامل مؤثر نیست. بسیاری از عوامل خطر موثر در اختلال نعوظ، قابل کنترل بوده و به عنوان مثال، با رعایت یک رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت‌های ورزشی، می‌توان احتمال ابتلا به نعوظ در سن بالا را کاهش داد.

درمان عدم نعوظ در سن بالا

چه عواملی باعث اختلال نعوظ در سالمندان می شود؟

اختلال نعوظ در سنین بالا به وضعیتی اشاره دارد که فرد در رسیدن یا حفظ نعوظ احساس ناتوانی داشته باشد. این مشکل می‌تواند در اثر عوامل گوناگونی ایجاد شده و یکی از اصلی‌ترین عوامل موثر در بروز این اختلال، کاهش توانایی عملکرد جنسی در مردان مسن است. افزون بر این،

  • مصرف داروهایی با عوارض جانبی ایجاد اختلال در نعوظ
  • ابتلا به بیماری‌هایی که موجب افزایش خطر بروز اختلال نعوظ خواهند شد.
  • کاهش تستوسترون، که ممکن است تحریک جنسی را کاهش می دهد.

 نیز از جمله عوامل موثر دیگر در ایجاد اختلال نعوظ در سالمندان هستند. در واقع شرایط و بیماری‌هایی مانند چاقی و افزایش وزن، دیابت، بیماری‌های قلبی، کلسترول بالا، فشار خون بالا و … بر جریان خون و احساسات عصبی بدن فرد تاثیرگذار بوده و به همین دلیل، فرد را در حفظ یا رسیدن به نعوظ با مشکل مواجه خواهند کرد. به عنوان مثال، نارسایی عروقی که به کاهش جریان خون منجر می‌شود، یکی از عوامل مهم ایجاد اختلال نعوظ سالمندان است.

اختلال نعوظ در سن بالا همچنین می‌تواند به عادت‌ها و سبک زندگی نظیر عدم ورزش منظم نیز مرتبط باشد. به ویژه، اضافه وزن می‌تواند به طور قابل توجهی بر خطر ابتلا به ED اثر بگذارد. بسیاری از مردان با پیشرفت سن، میزان فعالیت بدنی و ورزشی خود را کاهش داده که سبب افزایش وزن خود شده و خطر ابتلا به اختلال نعوظ را نیز افزایش می‌دهد.

همچنین، باید به این نکته اشاره کرد که مصرف داروها می‌تواند یکی از دلایل ایجاد یا تشدید علائم اختلال در نعوظ و یا عدم نعوظ در سن بالا باشد.

بیشتر بخوانید: نعوظ صبحگاهی مردان

درمان اختلال نعوظ در سن بالا

خطر ابتلا به اختلال نعوظ و عدم نعوظ با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد، زیرا سطح طبیعی هورمون تستوسترون در این دوره از زندگی کاهش پیدا می‌کند. با این حال، بالا رفتن سن و تغییر در میزان هورمون تستوسترون، تنها عوامل مرتبط با نعوظ نیستند، بلکه با عوامل پزشکی زمینه‌ای دیگر نیز ارتباط دارند. متخصص درمان نعوظ می‌تواند با استفاده از آزمایش خون و معاینات جسمی و روانی، در ابتدا علت عدم نعوظ در سن بالا را تشخیص داده و سپس به درمان آن بپردازد. درمان اختلال نعوظ در سالمندان معمولاً شامل ترکیبی از تغییرات در سبک زندگی و مصرف داروها می‌شود. به عنوان مثال:

  • ترک سیگار و الکل
  • بهبود عادت‌های خواب
  • انجام ورزش بدنی منظم
  • رعایت یک رژیم غذایی سالم
  • کاهش وزن در صورت اضافه وزن یا چاقی
  • مدیریت هرگونه بیماری زمینه‌ای مانند فشار خون بالا یا دیابت

از جمله راهکارهای موثر برای درمان اختلال یا عدم نعوظ در سنین بالا هستند. یکی از گزینه‌های درمانی دیگر برای افرادی که به این گونه روش‌های درمانی پاسخ نداده‌اند، استفاده از روش‌های جراحی است. در جراحی‌های مرتبط با عدم نعوظ، ممکن است متخصصین به کارهایی مانند کاشت دستگاه‌های پروتزی یا روش‌های جراحی مختلف بپردازند تا بهبود عملکرد جنسی فرد را ممکن سازند. این روش‌ها معمولاً با همکاری متخصصین اورولوژی و جراحان متخصص در این زمینه انجام می‌شود.

پیش از تصمیم به جراحی، مهم است که فرد با پزشک خود مشاوره دقیقی داشته باشد. پزشک ممکن است به افراد مسن توصیه‌های خاصی در خصوص نحوه مراقبت پس از جراحی و تغییرات لازم در سبک زندگی شان دهد تا نتایج مثبت‌تری حاصل شود.

دکتر حامد رجایی

جراحی اورولوژی (جراحی کلیه و مجاری ادراری)
فوق تخصص و فلوشیپ سنگ های ادراری و اندریورولوژی (جراحی درون بین) لاپاراسکوپی پیشرفته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *